Bakken en koken op inductie

Koken op inductie is al jaren de trend in de keuken en biedt heel wat voordelen ten opzichte van traditionele kooksystemen (bv. vitrokeramisch of gas). Zo is koken op inductie veilig en efficiënt en geeft het een perfecte controle tijdens je bereidingen. 

Hoe werkt inductie?

In een inductiekookplaat zitten metalen spoelen die een wisselend magnetisch veld opwekken. Als je op de kookplaat kookgerei met een magnetische bodem zet, ontstaan er in die bodem wervelstromen die zorgen voor een hevige warmteontwikkeling. Bij inductie wordt de warmte dus rechtstreeks in de bodem van je pot of pan opgewekt.

Veilig

Bij een inductie kookplaat zijn de kookzones niet actief zonder een pot of pan erop. De zone zal dus automatisch uitschakelen wanneer je je kookgerei wegneemt, in tegenstelling tot andere kooksystemen. Doordat de kookplaat geen warmtebron is, wordt ze minder warm dan een ander kooksysteem en zal ze ook veel sneller afkoelen. Inductie is daardoor een heel veilige manier van koken met veel minder verbrandingsgevaar.

Hoe kook je op inductie?