Sinds 1954

Mag ik u voorstellen aan Ed Coenen, de man die in 1954 samen met zijn vrouw Carla de winkel Coenen in het leven riep. Het mooiste van het mooiste moest in deze winkel komen te staan. Van serviesgoed, chique kopjes, roomstelletjes, Delfts blauw, hummeltjes, kristal, ga zo maar door!

Met zijn charismatische uitstraling werd Ed al snel een bekende Helmonder. Hij en Carla kregen samen drie dochters waarvan twee hetzelfde ondernemersbloed in de aderen hebben stromen als hun vader.

Maar niet alles liep perfect. Ook Ed en Carla kregen het hard te halen toen hun pand in de Veestraat op 30 september uitbrandde. Er kwam een tijdelijke rookschade winkel, een noodpand op de kop van de Markt en weer later konden ze een nieuwe winkel openen in de Veestraat.

Als Ed komt te overlijden, verhuist de winkel naar de hoek Markt / Ameidestraat.

Marie-Claire neemt de zaak over en Madeleine start een onderneming in Costa Rica. De liefde doet zijn intrede in het leven van de jonge vrouwen en later gaan hun mannen Joost en Bob ook mee ondernemen.

De zaken gaan goed en Marie-Claire en Joost verhuizen naar het prachtig pand 'De Luts'. Intussen vestigen Madeleine en Bob zich weer in Nederland starten een kookwinkel in het 'oude' pand.

Maar in onze snel veranderende wereld verhuist Coenen opnieuw. Het charmante pand aan de Kerkstraat wordt nu het Domicilie van Coenen en koken begint een steeds belangrijkere rol in het assortiment in te nemen.

Dan wordt het eind 2020. Het moment waarop keuzes maken onvermijdelijk wordt. 

Ed Coenen heeft zijn dochters geleerd om te netwerken en open te staan voor veranderingen. En zo ontstaat Coenen & Co!

De winkel aan de Kerkstraat moet plaatsmaken voor een pand in de Elzaspassage dat drie keer zo groot is.

Met deze gebundelde ervaring, kennis, maar vooral samenwerkingsverbanden met lokale, bekende en nieuwe zijn Marie-Claire, Joost en alle andere ondernemers uit de 'Co' klaar voor het nieuwe avontuur. Net als Ed en Carla Coenen dat in 1954 waren!